Consum conscient i responsable dels aparells electrònics

SETEM Catalunya ha creat un recorregut interactiu perquè trobis els projectes, iniciatives o recursos que més s’ajustin a les teves necessitats de cada moment, per fomentar un consum responsable d’aparells elèctrics i electrònics, i una gestió adequada d’aquests un cop ja no els vulgui o els necessitis!

Segueix el recorregut per trobar l’opció que més encaixa amb el que necessites!

Què vols fer?

Informar-me

Sobre els residus d’aparells elèctric i eletrònics (RAEE), els seus impactes, com estan regulats, i com es gestionen.

Vull implicar-me

Contribuir a la reducció dels impactes dels RAEE i la fabricació de productes electrònics

Ets profe?

Et donem alguns recursos per treballar a l’aula!

Obtenir un aparell

Desfer-me d’un aparell

En tens un de vell que no funciona?

Inici > Què vols fer?

SI

Has intentat reparar-lo?

No

Avui dia, encara és difícil fer una compra ètica i sostenible d’electrònica. Les cadenes de subministrament són llargues, complexes i poc transparents. Els certificats d’ètica i sostenibilitat tenen un abast limitat. Aquí et deixem algunes idees per poder consumir de manera més responsable!

No tinc cap aparell

Inici > Què vols fer?

Demana’l prestat. Compartir aparells és una opció molt sostenible, sobretot quan es tracta de productes que utilitzem puntualment, com un aspirador, o un trepant. Ho pots fer entre amics i/o família, o fent-te membre d’una biblioteca de les coses. Fes clic aquí per descobrir-les.

Adquireix-lo d’algú que ja no el vol. Pregunta a amigues i familia, mai saps el que els hi pot sobrar! A més, a molts municipis i barris existeixen grups de Whatsapp o Telegram, o aplicacions on les veïnes poden donar productes que ja no volen que estiguin en bon estat, intercanviar, o demanar productes de manera gratuïta. Fes clic aquí per saber-ne més.

Troba’l a un mercat d’intercanvi. S’organitzen mercats d’intercanvi regularment a diferents localitats del territori català. Fes clic aquí per saber-ne més!

Lloga’l. Aquesta opció cada vegada està guanyant més popularitat. Sobretot si tens pensat quedar-te només temporalment a un lloc. Explora les opcions disponibles segons les teves necessitats. Consulta aquí algunes opcions!

Opcions de compra. Pensa abans de comprar! Realment necessites un nou producte? Si la resposta es ‘si’ fes clic aquí per continuar.

Demana’l prestat

A Catalunya hi ha algunes aplicacions per facilitar el suport mutu entre el veïnat. Un exemple és Tienes Sal, on podràs donar i agafar en préstec objectes, entre altres possibilitats.

Inici > Què vols fer?

Vull implicar-me per contribuir a la reducció dels impactes dels RAEE i la fabricació de productes electrònics

Inici > Què vols fer?

Informa’t i forma’t…

Mobilitza’t…

Fes un voluntariat…

Saps reparar aparells elèctrics i/o electrònics?

Aprèn a reparar els teus aparells participant en un taller de reparació!

Ets Profe?

Inici > Què vols fer?

Participa al projecte Generació Reset de l’Agència de Residus Catalana i Andròmines

Consulta el catàleg de serveis de SETEM: Vols organitzar una activitat al teu centre? Mira l’oferta de tallers, exposicions i jocs que oferim al Catàleg de serveis.

Fes que el teu centre educatiu participi en una cursa contra els residus