Reivindiquem una llei catala de residus ambiciosa!

posted in: Noticies | 0

Des de SETEM Catalunya ens hem unit a una vintena d’entitats, sindicats i altres organitzacions per reclamar una llei de residus ambiciosa.

Necessitem que la futura llei de residus de Catalunya vagi radicalment en contra del model actual que fa desaparèixer els recursos naturals i genera una greu contaminació. Hem estat davant del Govern de la Generalitat per donar suport a la reivindicació que demana la reducció de residus, els productes lliures de tòxics, una economia de la reutilització, que qui contamini pagui i màxima transparència amb les dades.
Dimarts vam participar en un acte performatiu i reivindicatiu en el que es va mostrar el pes que assumim des de la ciutadania per l’actual model productiu i de consum. Com explica Rezero, una de les entitats impulsores, tres esferes d’uns dos metres de diàmetre cadascuna han representat els tres problemes de l’actual model de producció i consum. Una evocava les malalties derivades de la toxicitat dels productes de consum diari i la contaminació per la mala praxis en la gestió dels residus. Una altra esfera representava els costos econòmics que la ciutadania assumeix de forma injusta, ja que les empreses externalitzen part dels costos derivats de la seva activitat i s’acaben assumint via impostos. La darrera esfera denunciava els costos ambientals del model de consum d’usar i llençar, que està hipotecant el futur.
La Llei que aprovi el Govern ha de ser el màxim d’ambiciosa per donar resposta a la crisi climàtica, social i econòmica a què estem abocats. Les entitats exigim als nostres representants polítics que realment transformin el model de producció i consum que asfixia la ciutadania i el planeta.

 

Més informació a Rezero.