La principal eina de la Campanya per assolir el seu objectiu és mitjançant la denúncia de les vulneracions laborals i ambientals inherents a la indústria electrònica actual, i amb la visibilització i enfortiment de les alternatives de consum i d’hàbit existents, emmarcades amb l’Economia Social i Solidària i la Sobirania Tecnològica.

RECERCA

Investiguem sobre la realitat oculta en les cadenes de producció i comercialització d’electrònica, per a visibilitzar l’explotació laboral, els impactes ambientals, i denunciar males pràctiques corporatives.

SENSIBILITZACIÓ

Conscienciem a la ciutadania, facilitant informació sobre els impactes socials i ambientals associats a la producció, consum, ús i descartament de productes electrònics.

FORMACIÓ

Donem eines a estudiants de primària, secundària, d’estudis post-obligatoris, i altres col·lectius per poder esdevenir agents de canvi social que promoguin un model d’electrònica més just i sostenible.

MOBILITZACIÓ

Articulem accions de mobilització per donar suport a la lluita de les treballadores i comunitats afectades, i aconseguir canvis que protegeixin els drets humans i ambientals a tot el cicle de vida dels aparells electrònics.

INCIDÈNCIA POLÍTICA

Influim en les administracions públiques i governs locals, regionals i estatal per a que adoptin criteris de Compra Pública Socialment Responsable i marcs reguladors per les empreses transnacionals.


Objectius de la Campanya

→ Millorar les condicions laborals en la indústria electrònica global en les parts de la cadena de valor on el treball és més precari i hi ha explotació: l’extracció de màteries primeres, la fabricació, el transport i la logística, i la gestió dels residus elèctrics i electrònics (RAEE).

→ Donar suport i treballar en xarxa amb les persones treballadores de la indústria electrònica i de les diverses vàules de la cadena de valor qui pateixen vulneracions dels seus drets.

→ Combatre la desigualtat i la discriminació de génere al llarg de la cadena de valor de l’electrònica.

→ Minimitzar l’impacte ambiental i social de la producció i consum d’aparells elèctrics i electrònics.

→ Defensar el dret a reparar, i fer incidència perquè els aparells siguin més duradors, eficients i sostenibles.

→ Promoure un consum crític i responsable d’aparells elèctrics i electrònics entre la ciutadania i els compradors públics, així com la prevenció dels RAEE, l’economia circular i la suficiència, i les alternatives de consum més ètiques i sostenibles.

→ Incentivar la sobirania tecnològica, l’ús del programari lliure i un ús conscient i crític de les tecnologies digitals.

→ Exigir transparència en les cadenes de valor globals i marcs reguladors per poder responsabilitzar les empreses dels seus impactes, i reparar les persones afectades.