Aquest 2022, des de la campanya Electrònica Justa de SETEM Catalunya, inaugurem la 7ª edició del Mobile Social Congress, que  prendrà lloc del 27 de febrer al 2 de març a Barcelona i en línia. 

El Mobile Social Congress és un espai obert a la ciutadania, que ofereix una mirada crítica a l’actual model de producció i consum d’aparells electrònics i de les tecnologies de l’informació i la comunicació, i una oportunitat per conèixer models i projectes alternatius basats en la sobirania tecnològica, la sostenibilitat, i el benefici social. 

El lema que vertebra el programa d’enguany és ‘Posem la tecnologia al servei de la vida’. 

Aquest #MSC22, volem abordar com podem posar la tecnologia al servei de la vida, entenent vida com el benestar de les persones a una punta i l’altra de la producció i el consum, i l’equilibri necessari per mantenir vius els ecosistemes que sustenten la biodiversitat, i la vida humana al planeta Terra. 

Parlarem dels impactes post-Covid que encara són presents a moltes fàbriques i a tota la cadena de subministrament. Abordarem els casos de pràctiques antisindicalistes per part de grans empreses com Amazon i escoltarem els testimonis de representants sindicals, així com sobre les precàries condicions de treball a les fàbriques de l’est d’Europa. 

Parlarem també dels impactes socials i mediambientals de l’extracció de certs metalls al Sud Global per la producció de bateries elèctriques necessàries per a la transició energètica, i del paper clau de la compra pública responsable en el contracte de serveis cloud. Per últim, tractarem la creixent vigilància massiva exercida per estats i empreses a través de les noves tecnologies, i exposarem iniciatives i projectes que ofereixen alternatives que beneficien a les seves comunitats. 

En un context de crisi climàtica, crisi sanitària i crisi de les cures, i davant la contínua violació dels drets humans i laborals a les cadenes de producció i subministrament del sector de l’electrònica, animem a la ciutadania a participar al Mobile Social Congress, i a apostar per un model d’electrònica més just i sostenible. 

#MSC22 #ElMobileDeLaGent

Agenda

– Activitats de lleure presencials: 27 de febrer al matí als Jardins del Pou de la Figuera, al Born de Barcelona. 

– Acció de denúncia: 28 de febrer a Barcelona. 

– Xerrades: dia 1 de març al matí en línia. 

– Xerrades: dia 2 de març a la tarda presencialment al Born Centre Cultural a Barcelona i retransmès en línia.